Beste Belgische ondernemingen:

voor zakelijke- en belastingaangifte                        

kunt u kopen in onze andere webshop:

De BTW kunt u niet terugvragen 

wanneer u een bestelling bij ons

plaatst op deze webhop.

kartonnenbekers-logo-3-1.png

Cupplus vindt het belangrijk dat mensen op veilige wijze hun werk kunnen doen of zich in het openbaar verkeer moeten kunnen bewegen op verantwoorde wijze. Dat geldt met name voor mensen in de gezondheidszorg, maar ook daarbuiten. Daarom heeft Cupplus een donatie
gedaan aan het Nederlandse Rode Kruis van 20.000 mondkapjes. De rest van de partij wordt verkocht, om ook andere partijen in de gelegenheid te stellen zichzelf als anderen te beschermen. De opbrengst van deze maskers komt geheel ten goede aan deze donatie.

 

Cupplus heeft een voorraad van zowel chirurgische mondkapjes als N95-maskers. Chirurgische mondkapjes zorgen voor slechts geringe bescherming van de persoon die het draagt, echter helpt dat masker goed tegen verspreiding van ziektekiemen. Met het dragen van een dergelijk mondkapje beschermt u dus voornamelijk de mensen om u heen. Uiteraard werkt dat alleen in combinatie met een goede hygiëne, zoals het regelmatig wassen van de handen.


Een N95-masker is een masker met een hoge beschermingsgraad. Het getal ‘95’ staat voor het percentage filtering van de lucht die door de drager van dat masker wordt ingeademd; dat is minstens 95% gefilterd.

 

Een N95 masker is een mondkapje dat aan een bepaalde standaard van het Amerikaanse National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) voldoet. De NIOSH is onderdeel van de CDC (Centers for Disease Control and Prevention), dat is toegespitst op het opsporen, voorkomen en behandelen van (infectie)ziektes. Een mondkapje dat de ‘N95-’classificering heeft gekregen filtert minstens 95 procent van alle in de lucht zwevende deeltjes. Deze filtering is vergelijkbaar met de Europese standaard FFP2, die minstens 94% van de deeltjes uit de in te ademen lucht filtert. Alleen FFP3 zorgt voor een nog hogere filtergraad; het maximaal mogelijke filteringsniveau van minstens 98%.

 

Ook voor werken met (chemische) stoffen of andere ongezonde stoffen beschermt men zijn of haar longen op verantwoorde wijze met een N95-masker. Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen via egbert@cupplus.nl